تحولات لبنان و فلسطین

انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه سوم قرار است ۴ خرداد برگزار شود. در این گزارش به بررسی گزینه‌های احتمالی برای تصدی ۱۲ کرسی هیئت رئیسه خانه ملت پرداختیم.

نام چه‌کسانی برای انتخابات هیئت رئیسه مجلس مطرح است؟

به گزارش قدس انلاین، انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه سوم قرار است روز چهارشنبه ۴ خرداد ماه برگزار شود و نمایندگان اعضای ۱۲نفره این هیئت را با رأی خود برای سال سوم مجلس یازدهم انتخاب کنند.

طبق آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اعضای هیئت رئیسه متشکل از رئیس، ۲ نائب‌رئیس، ۶ دبیر و ۳ کارپرداز یا ناظر است که با رأی اکثریت نمایندگان برای یک سال انتخاب می‌شوند. هفتم خرداد، سالروز تشکیل مجلس شورای اسلامی است که هرساله اعضای هیئت رئیسه مجلس، کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها برای یک سال آینده در این روز تعیین می‌شوند.

چند روز مانده به سومین انتخابات برای اجلاسیه سوم مجلس یازدهم بازار گمانه‌زنی‌ها در راهروهای پارلمان برای آرایش هیئت رئیسه آتی داغ شده است و هر از گاهی برخی از نمایندگان اسامی‌ای را مطرح می‌کنند که آن افراد در حال لابی با سایر نمایندگان هستند تا بتوانند برای تصاحب صندلی هیئت رئیسه برای خود رأی جمع‌آوری کنند.

**ورود ۲ فراکسیون انقلاب و مستقلان به انتخابات هیئت رئیسه

در چند روز آینده قرار است شورای مرکزی دو فراکسیون انقلاب اسلامی و مستقلان با موضوع انتخابات هیئت رئیسه برای اجلاسیه سوم تشکیل جلسه دهند و در جریان این جلسات درباره نحوه ورود و تعیین کاندیداهای خود تصمیم‌گیری کنند  و سپس در مجمع عمومی که یک یا دو روز مانده به انتخابات برگزار خواهد شد گزینه‌های نهایی خود را معرفی کنند.

**پایداری‌ها به‌دنبال تصاحب کرسی هیئت رئیسه

حدود دو هفته مانده به انتخابات هیئت رئیسه، برخی اعضای جبهه پایداری نیز رایزنی‌های خود را با برخی چهره‌های مطرح در مجلس کلید زده‌اند تا آنها را  برای  کاندیداتوری ریاست یا نائب‌رئیسی متقاعد کنند، به‌طوری که لیدرهای جبهه پایداری طی رایزنی‌ با برخی نمایندگان و اعلام حمایت از آنها به‌دنبال آنند تا چند کرسی هیئت رئیسه را برای سال آینده در اختیار داشته باشند.

**گزینه‌های احتمالی هیئت رئیسه مجلس

از هر نماینده‌ای در راهروهای مجلس  درباره کاندیداهای انتخابات هیئت رئیسه برای سومین سال مجلس یازدهم سؤال می‌شود، سریعاً با جمله هایی مانند «هنوز مشخص نیست» یا «باید ببینیم چه می‌شود» و «منتظر تصمیم فراکسیون هستیم» یا «قالیباف رئیس مجلس باقی می‌ماند و تغییر چندانی در هیئت رئیسه را شاهد نخواهیم بود» پاسخ می‌دهند؛ اما از میان صحبت‌های نمایندگان در راهروهای مجلس، می‎توان اسامی احتمالی را کنار هم چید، مخصوصاً درباره کرسی ریاست که تقریباً تکلیف مشخص است و اکثر نمایندگان معتقدند رئیس فعلی مجلس برای سال سوم هم بر صندلی سبز ریاست پارلمان تکیه خواهد زد.

در جدول زیر اسامی کاندیداهای احتمالی برای ۱۲ پست هیئت رئیسه برای سال سوم آورده شده است:

ریاست

محمدباقر قالیباف، فریدون عباسی، الیاس نادران

نواب رئیس

علی نیکزاد، عبدالرضا مصری، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری، حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، ابراهیم عزیزی، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، محمدمهدی زاهدی

دبیران هیئت رئیسه

سید ناصر موسوی‌لارگانی، علی کریمی فیروزجائی، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، روح‌الله متفکرآزاد، محسن دهنوی، محمد رشیدی، مجتبی یوسفی

ناظران هیئت‌رئیسه

علیرضا سلیمی، محمدحسین فرهنگی، محسن پیرهادی، سید نظام‌الدین موسوی

تجربیات سال‌های قبل نشان داده است که معمولاً نمایندگان زیادی برای انتخابات هیئت رئیسه مجلس اعلام کاندیداتوری می‌کنند اما در روزهای آینده مشخص خواهد شد چند نماینده برای تصاحب ۱۲ صندلی‌ ثبت‌نام خواهند کرد و در انتخابات ۴ خرداد چه اتفاقی رقم خواهد خورد و چند درصد از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تغییر می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.